lørdag 18. mai 2013

Sesong start

  

                                 Årets første tur!!


17 mai skulle brukes nok eingang i fjellet,mens så si heile Norge kledde seg i bunad,dress og andre flotte klær bestemte jeg meg for å ta på meg klæra jeg trives best i,fjellklæra :)


Turen skulle gå til Øvre Espedal på Forsand kommune,planen var å se om det var noe fugl å se..
Jeg starta fra å gå kl 10 og været var greit,litt vind men ingen nedbør. Var spent på om det ville være mye snø i området,da jeg var der sist 17mai var det godt med snø ennå der pluss det begynte å snø,ja store snø mengder kom det da..


 Heldigvis viste det seg at snøen ikje skulle være noe problem,litt små fenner var det,men ikje mer enn at det gikk bra..

Ville ta turen opp mot Tverrfjellet før jeg så svingte meg inn mot Tverrvannet og gikk litt på toppene der. men da jeg kom til tverrdalen begynte det å blåse storm og regnet kom i bøtter og spann,på unna 10 min var jeg gjennom våt,men det skulle ikje stoppe meg..Vilma fikk løpe litt fritt i starten,men da vi kom opp på toppene måtte hun gå ved fot. Hadde gått ein liten time da vi så første rype,den hev seg på vinden og satt ny verdens rekord i fart,fikk ikje noe hundearbeid på den,men gjerne lika greit da det er båndtvang på denne tiden av året.. turen ble kortere enn jeg hadde tenkt pågrunn av været,men 3 timer var heilt greit på 17mai og flere ryper så vi også,så det ser bra ut med tanke på årets jakt sesong. var godt å bare få komt seg ut og få starta på årets tur sesong.. Legge med noen bilder..

                                                                    Vilma er klar

  
                                                                 Skogens konge har vært


                                                  Lite kjekke jaktbu midt i rypeland                                     Oppe i høyden er det ennå litt snø,men smelter fort nå

                                                                  Flott terreng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar