søndag 25. november 2012

November jakt                                 November jakt i snø


Dro inn til Sauda på fredagen med tanke på å jakte lørdagen,været i Sauda på fredagen var regn i bøtter og spann,skodde og vind,allså det så ikje ut som noe jaktvær..

Hadde avtale med Tore om at vi skulle møtes kl 0730 lørdagen,skulle jakte på Breidkvam var planen vår..Snøen hadde krøpe oppover da det hadde vært mildt og regnet høyt opp..

Lørdagen stod jeg opp 0700 og været var mye bedre,det så lyst ut med tanke på jakt,heldigvis :).

Tore er klar for ein fine dag i fjellet.
 
 
Vi startet å gå fra parkeringsplassen kl 0800,det var begynt å lysne så vi trengte ikje bruke hodelykter,skulle gå 10 min før vi slapp hundene..

Tore med sin Engelsksetter og jeg med min Engelsksetter,snøen traff vi på rundt 5-600meter men ikje i mengder i starten..Vi hadde sluppet hundene og gikk langs traktor veien da det kom ei rype rett forand oss,men ikje muligheter å kunne løsne skudd..

Da vi kom opp på ca 800 meter var det mye mer snø,gikk og vassa i snø godt opp på låra,men det gikk heilt greit å gå. Hundene jobbet godt og fikk tatt mye terreng rundt hyttene og opp mot Svartavassheia,men ingen fugl å se..


Det begynte å drysse litt snø fra han der oppe,men ellers var været bra bra,kunne gjerne vært litt mer vind som kunne vært til hjelp for hundene..

Merket etter ca 2 timer at det begynte å tære på kreftene på hundene,tempo di startet med var ikje det sammen,men alikevel jobbet di bra og tok mye terreng..

                                              
                                            Godt å ha "far" sin jakke å ligge på i pauser.

Etter 3timer tok vi oss ein lengre pause slik at hundene kunne få sammle litt krefter,og opprettholde deres gode søk..Breidkvam var ein nye plass for meg på jakt og terrenget tilsier at det er bra rype terreng,så det var nok bare et spørsmål før vi skulle finen noe fugl..

Da vi starta opp igjen etter pausen gikk vi mot Suldalsheiene,og det gikk ikje lang tid før hundene var i stand,begge to stod i samme stand. Vi gikk opp til dem og reiset di,men det viste seg at det var "tom"stand,men det var litt spor rundt der så det hadde vært fugl der ja,de ga oss nytt håp :)..

Vi kom nå i et terreng som var litt mer fjell med litt kratt her og der,etter ei lita stund så vi ikje hundene,før jeg så dem begge to stå ca 100 meter lengre oppe,da vi skulle begyne å gå opp, løser hunden til Tore  seg fra "standen" og vi ser fugl flyr. Vilma står videre så jeg bestemmer meg for å gå opp og se om det er mer fugl,men det var det ikje..

Vi bestemmer oss får å snu og begyne å jakte oss heimeover,Hundene fortsatte og jobbet godt i terrenget,selv om føre var tung får di..Etter 7 timer jakt var vi tilbake på parkerinsgplassen. Alt i alt var det ein kjempe fine dag i fjellet selv om det var dårligt med fugl i fjellet,men hundene fikk trening og det gjore vi eierer også,pluss at det er altid deiligt å være i fjellet..


                                           


                                                         Tore speider utover terrenget


     
                                                 Liten to min pause med ein åpen bekk


                                                              
                                                 Snøskille på rundt 5-600 meter


                  
                                              Tore sliter seg gjennom snø og kratt..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar