mandag 19. november 2012

Pinse tur i flott natur,i Etnefjellet

                       

                                   Etnefjellet i Pinsen


Siden det er dårligt med turvær så tenkte jeg at jeg kunne dele noen tidligere turer med dere,og hvorfor ikje begyne med turen som gikk i Etnefjellet i pinsen??


Hadde lenge hatt lyst å utforske Etnefjellene og deres fiskevann,har vært på Etnefjellene før,men aldri gått opp fra deres side,har altid vært fra Sauda siden..Som tenkt som gjort,datoen var slutten av mai,rettere sakt søndag 27 mai,allså i Pinsen..Været var meldt bra,sol og vind stille..

Hadde snakket med ein som er litt over gjennomsnittet interessert i fiske,nemlig Bjarne fra Haugesund som skriver ein utmerker blogg,bjarnes turblogg,gå gjerne inn der å les og se på bilder,skal leite lenge etter bedre blogg..

Hadde da avtalt med Bjarne at vi skulle møtes oppe ved Høylandsvatne,jeg var oppe ved vannet  ein liten halv time før Bjarne. Før han kom var jeg spent på hvilken kar dette var,hadde kun lest hans gode blogg og snakket med han i telefon..Man skal leite lenge etter ein som er så ivrig fisker og ikje minst så hyggelig mann..

                                                   Bjarne i leiren som vi hadde..

Vi slo leir i enden på vannet og snakket som om vi skulle ha kjent hverandre i mangen år,gjerne det har noe med at begge er utadvente og hadde mangen gode historier å komme med..

Vi fiska  i vannet men for min del var det ikje mye å kjenne,prøvdte flere foskjellige sluker uten hell,men Bjarnemann ja han lurte noen,greit at di ikje var så store men fisk er fisk ;)..

Utover kvelden gikk praten om alt mellom himmel og jord,jeg hadde tatt med noe godt å drikke til oss begge,kan bare si at Ringnes smaker utmerket i godt selskap også i fjellheimen..

Vi la planer for dagen etterpå,da skulle vi til et støre vann med navnet Lysevannet.var spendte på om det ville være snøfritt/isfritt da Bjarne hadde vært der uken før og det lå godt med is på vannet,kvelden nærmet seg natt og solen gikk ned og vi gikk i hvert sitt telt etter ein magisk solnedgang..


Dagen etter stod vi opp til lika fint vær som dagen før,fikk i oss litt frokost og prøvdte noen kast i vannet før vi tog fatt på turen over "fjellet" og ned til det andre vannet,på veien over så vi to ryper :)..da vi var oppe på høyden så vi at vannet var isfritt..

                                             Bjarne på vei opp,før turen gikk rett ned igjen.

I Lysevannet fisket vi hver sin vei,i håp om å lure "stor"fisken,for i dette vannet ska det vist gå fine fisk..Jeg prøvde det som var av sluker uten hell,kjente på vannet og det var iskald,gjerne det hadde noe med at ikje fisken var på bitte..Jeg skulle eytter rett ned og heim etter ein dag,men pågrunn av godt selskap,flott natur og kjempe vær bestemte jeg meg for å ta ein dag til..Blei enige med Bjarne at jeg tog meg ein liten "jogge"tur ned i bygda får å handle litt,mens Bjarne skulle fiske litt til i dette vannet før vi skulle møtes utpå ettermiddagen opp ved Høylandsvannet..da jeg kom opp i leren igjen etter noen timer var Bjarne ennå ikje komt,så jeg fiska litt rundt vannet men nei da,ingen fisk å få,godt jeg hadde handla inn pølser :)..

Bjarne kom,og ja han hadde så klart fått fisk ein fine om litt tynn på 7hekto,utpå høsten ville nok den vært på rundt 1kg..Vi slappet av i leiren med go mat og nok eingang med noe kaldt å drikke..                                             Flott fisk som ein god fisker hadde lurt


                                                     Bjarme som kokk,han fiksa det.

Prøvdte flere ganger å fiske og fisk var det i vannet da den var oppe noen ganger,men ikje pokker om den skulle bite på hos meg.Så jeg slo meg til ro i leren for å bli ennå bedre kjent med Bjarnemann,vi hadde mangen flotte historier å dele med hevrandre og som sist kveld var det kosligt å ligge i leiren å bare prate,så fikk fisk være fisk resten av denne dagen/kvelden..


                                    Kan man ha det bedre?var så varmt at vi måtte lage skyggeOgså denne kvelden gikk mot natt og vi måtte nok eingang få oss noen timer med søvn,men i slik godt selskap skulle amn ønske at timene gikk litt seinere..

Da vi stod opp lagte vi oss froksot,fiska litt og rydda ned leiren,for så å ta beina fatt på nedturen,ikej langt å gå,ca 40-50 min om jeg ikje husker feil..Alt i alt var dette ein flott tur med kun godt vær og ikje minst kjekt nytt bekjentskap,håper og trur at vi kan ta noen flere turer sammen Bjarne,kunne tenkt meg å vist deg Saudafjellet :)..

1 kommentar:

  1. Du skal ikke se bort i fra at vi treffes igjen oppi fjellene der :)

    SvarSlett