mandag 10. desember 2012

Vi ser tilbake på ein tur til Nesflaten i sommer..                                           LitlavannBegyner å bli ei lita stund siden jeg hadde mitt siste innlegg,så idag tenkte jeg at jeg ville mimre og dele med dere ein tur jeg hadde i sommer til Nesfalten og Litlavann..Hadde bestemt meg for å prøve fiskelykken i et vann som er kjent for å ha fin rød fisk og der det er mulighet for å få til ein middag og to..

                                             Lavoen på ein liten høyde oppføre sandvatne


Denne helgen bar det avgårdet til Nesflaten og vannet er Litlavann,vannet ligger ein liten time gåtur fra Sandvatnet..Istedet for å bære med seg lavo og utstyr slo jeg lika godt leir rett oppføre sandvatne og heller gå inn på dagstur til Litlavann..

Etter å ha slått opp lavoen og spist egg og bacon til lusnj så bar turen innover,på veien traff jeg ein familie på 3 som også skulle inn der å fiske,di hadde telt med seg og skulle være der heile helgen..Familiefaren kunne fortelle at fisken var på bitte,han hadde nemligt vært der helgen før og fått flere fine fisker på 500gr til 1 kg,dette så lyst ut..

 
                                                          Lusj ved leiren,egg og bacon..


Brukte rett unna ein time inn til vatne,hadde aldri vært der før,kun i området rundt på jakt,og for et syn som møtte meg,et stille vann som bare ropte etter slukene mine :)..

Prøvde fiskelykken med eingang jeg var fremme i øst enden på vannet,men ikje noe hell..Etter å ha gått litt så fikk jeg se et syn jeg håper aldri jeg får oppleve igjen,det lå nemlig 5-6 fine fiske rett i vannkanten som folk hadde bare kasta,disse var på rundt halv kg,hva tenker folk med????

                              
                                        Trist syn,hvorfor fiske vist du ikje skal ha den til mat??


                                              
                                                                Hva feiler det folk??


                           
'                                                         Er slik vi helst vil se fiskenen :)

Mista lysten å fiske på den siden etter dette synet og gikk derfor mot nord enden,stoppet ved ei lita elv og prøvdte noen kast,og på 5e kast satt dagen første,etter ein liten kamp var ein fin fisk på 600gr på land..


Gikk så videre rundt vannet og fikk noen små til som fikk friheten tilbake, i LIVET..

Da jeg kom heilt rundt vannet etter å ha fiska i 5-6 timer var familien komt opp og slått leir på ein fantastisk leir plass.Her skulle di kose seg med go mat og ikje minst far selv skulle fiske,han hadde ståltro på fluefiske den kvelden :)..

Tok etterhvert fatt på nedover turen,med noen innlagte fiskepauser langs elva uten den store hell,men hva gjer det?? Hadde jo mer enn nok med den eine fine jeg tok med,den sikra middagen :)..

Vel nede i leiren gjore jeg opp bålet og freste steikepannen med mye smør og kryddra fisken godt,det blei et herremåltid sammen med potetmos,kan nyte det livet ja :)..

   
                                                                  Middagen var sikret
                                                                          Mmmmm

Neste dag brukte jeg til å se etter ryper og skulle trene hunden tenkte jeg,men det var ikje ei fjør å se i heia den dagen,men ein fine dag var det..


 
                                                    


                                                Vilma slapper av oppe ved Litlavann


                      
                                                     Rød og fine fisk,bra kvalitet


                     
                                                                           Sandvatne                                             Vilma koser seg ved ein kulp nedføre vatne


                                            Flott strand ved vatne,her vil jeg tilbake eingang

5 kommentarer:

 1. Er ikke vanskelig å holde fiskelysten oppe gjennom den kalde vinteren med slike innlegg. Takk

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare håpe at vinteren ikje blir for lang,er ei kjedlig og kald tid ;)..Men får bruke tiden med å mimre og gjerne noen småturer..Bra blogg du også har Helge :)

   Slett
 2. Så bra at du tok turen Ronny :) Disse døde fiskene du såg der er tydligvis noe som går igjen der oppe, muligens det er samme personer som gjør dette om og om igjen..Jeg såg også masse av dette året før..Catch and Realease er veldig bra det asså, men man må vær forsiktig med fisken før man slepper den ut ellers går det slik :( Du var ikke oppforbi fossen i nordenden ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse som har gjort dette har ikje gitt fisken noen sjangs til å overleve,di har kappet av hode på flere av di..Nei Fredrik jeg var ikje der oppe på den turen,men til sommeren satser jeg på ein tur opp der..Bli med du da ;)

   Slett
 3. Jeg blir med neste gang du skal hit, slutten på juli/starten på august kan være fint :)

  SvarSlett